Vill du ha mer tid över för dina intressen?

Bli Almiakonsult! Du väljer själv var, när och hur mycket du vill jobba. Samma jobb men på dina villkor och bättre betalt. Så du har råd att jobba mindre, eller att förverkliga andra drömmar.

Vi hjälper dig att ta nästa steg

Vi på Almia var långt ifrån först med att förmedla bättre betalda jobb för Sveriges mer än 90 000 legitimerade sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor. Vi eftersträvar inte heller att bli störst, tvärtom.

Däremot försöker vi hela tiden att överträffa oss själva när det gäller ärlighet, öppenhet och lyhördhet. Att lyssna och försöka förstå just dina planer, intressen och önskemål, var i livet du än befinner dig, och vart du än är på väg. Vi kan hjälpa dig att ta nästa steg. Inte bara när det gäller själva jobbet utan också hur du får allt det andra att fungera så smidigt som möjligt. Vi bryr oss lite extra, helt enkelt.

Att ta steget till att bli konsult är lättare än du tror. Tvekar du eller behöver du kanske bara någon att bolla med kring ditt nästa steg? Ring oss så berättar vi mer. Du är värd det bästa och vi både hoppas och tror att vi kan ge dig just det du behöver.

Du ska må bra – både på jobbet och fritiden!

Vi vet att de insatser du gör för många människor varje dag kan förbättra, stärka eller rent av rädda liv. Det tycker vi är värt att satsa på. Vi vet också att det kan vara ett högt arbetstempo med ibland obekväma arbetstider och kanske du känner att du inte alltid får den lön du förtjänar.

Alla tjänar på att du trivs och mår bra, både i och utanför jobbet. Därför gör vi vårt yttersta för att lyssna och förstå vem du är, vad du vill och vad du behöver. Var i livet står du och vart är du på väg? Hur vill du utvecklas i din yrkesroll? Hur är din familjesituation? Hur mycket eller lite vill du jobba? Hur mycket vill du spara till pension? Vi gör sedan allt vi kan för att matcha dina önskemål med passande uppdrag. Och vi finns alltid till hands när du vill ha råd och hjälp.

Oavsett om det gäller kortare eller längre uppdrag vill vi ha en nära och personlig kontakt med dig som arbetar hos oss. Vårt mål är att du ska känna dig delaktig och engagerad i ditt arbete, på samma sätt som vi är delaktiga och engagerade i din arbetsroll.

Som Almiakonsult får du allt detta:

Mingelträffar

Mingelträffar

Vår erfarenhet är att du som Almiakonsult snabbt blir en uppskattad kollega på din arbetsplats. Minst en gång per år arrangerar vi dessutom mingelträffar där du får lära känna och utbyta erfarenheter med dina Almia-kollegor från andra delar av landet.

Vaccinering mot influensa

Vaccinering mot influensa

Som anställd på Almia får du kostnadsfri vaccinering mot säsongsinfluensa. Allt du behöver göra är att ta reda på ditt närmaste ställe för vaccination och skicka in originalkvittot till oss, så får du ersättning för dina utlägg.

Attraktiva och varierande uppdrag

Attraktiva och varierande uppdrag

En annan stor skillnad, jämfört med ett vanligt jobb, är att du som Almiakonsult får chansen att lära känna flera vårdgivare, kanske i olika delar av landet. Samtidigt som du har Almia som en fast punkt i tillvaron.

Individuella pensions- och försäkringslösningar

Individuella pensions- och försäkringslösningar

Tjänsteolycksfallsförsäkring dygnet runt
Om du skulle skadas ute hos kund, eller på väg till och från arbete, ska du tillsammans med oss fylla i en anmälan till Länsförsäkringar och Försäkringskassan. Kontakta oss för mer information så hjälper vi dig med detta. Försäkringen gäller för dig som är fullt arbetsför.

Tjänstelivsförsäkring dygnet runt
Tjänstegrupplivförsäkringen ger ersättning i form av ett engångsbelopp till de anhöriga om en olycka skulle ske där den försäkrade avlider. Försäkringen gäller för dig som är fullt arbetsför.

Ansvarsförsäkring
Om du oavsiktligt skadar egendom eller person hos kund har Almia en ansvarsförsäkring som täcker eventuella kostnader. Om olyckstillbud sker, underteckna inte någon försäkringsutredning hos kund. Kontakta istället oss så hjälper vi dig.

Sjukpenning

Sjukpenning


Vi följer sjuklönelagen vilket innebär att vi betalar sjuklön om du blir sjuk och har arbetat de närmaste två veckorna hos oss innan sjuktillfället eller om du är uppbokad på arbetspass minst en månad framåt i tiden. Du har rätt till 14 dagars sjuklön. Almia kommer att göra ett sjukavdrag och betala ut sjuklön från och med första dagen i sjukperioden. Man gör också ett karensavdrag som kan motsvara hela dagen, del av dag eller fördelat på flera dagar. Från dag 8 krävs läkarintyg. För dig som är anställd hos Almia betalas sjuklön ut för de timmar du skulle ha arbetat under dag 2-14.

Personligt stöd och vägledning

Personligt stöd och vägledning

Som Almiakonsult är du aldrig ensam. Var i landet du än jobbar har du när som helst tillgång till din konsultchef vars viktigaste uppgift är att du ska må bra och slippa onödiga problem.

Hjälp med resa och boende

Hjälp med resa och boende

Almia förmedlar uppdrag över hela landet. Om du väljer att ta ett längre uppdrag som är av betydande avstånd från din hemort är vår ambition att i möjligaste mån stödja dig med såväl resekostnader som boende.

Möt några av våra Almiakonsulter

Sandra:
Som sjuksköterska har jag sedan 2017 haft ett nära samarbete med Almia Bemanning. Kontakten med Almia har alltid varit personlig och professionell. Dem ser till att alltid vara tillgängliga och svarar snabbt på mail och telefon.  Min bild är att Almia Bemanning håller vad dom lovar och ser till konsultens bästa i alla lägen.Jag känner mig trygg i vårt samarbete.

Susanne:
Att arbeta för Almia är både smidigt och roligt! Samarbetet med min konsultchef är toppen, personligt och rakt. Har jobbat på 3 andra bemanningsföretag och Almia är bäst på alla fronter. Glad att jag bytt och ser i dagsläget ingen orsak att byta igen. Jag bestämde mig för att prova att jobba för Almia då jag träffade en “Almis” på uppdrag, vi pratade och jag fick intryck av att hon hade det bättre på alla fronter än hur jag hade det.

    Helen:
    Jag har jobbat för flera olika bemanningsbolag av dom är Almia helt klart att föredra. Personlig i positiv bemärkelse, nära kontakt med min konsultchef som lyssnar på vad jag har för önskemål. Mindre företag, blir alltid trevligt bemött av ett "leende" i telefon. Mysiga sammankomster och träffar.

    Spontanansök