Frågor och svar

Här har vi samlat ett antal vanliga frågor och svar som kan vara relevanta för dig inför och under din anställning på Almia Bemanning. 

Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta oss på [email protected]

Hur länge sträcker sig ett uppdrag?

Ett uppdrag kan pågå i allt från några dagar till fler månader eller år. Almia gör sitt yttersta för att hitta ett uppdrag utifrån vad som passar just dig bäst.

Vilka villkor gäller om jag vill avsluta min anställning?

Det finns flera orsaker till att en anställning kan upphöra, till exempel egen avgång, pension, personliga skäl eller arbetsbrist. Vi tillämpar uppsägningstid enligt lag och det ska framgå av ditt anställningsavtal. Är du osäker på vilken uppsägningstid du har så fråga din närmaste konsultchef.

Får jag betalt för resor under arbetstid?

Almia följer Skatteverkets rekommendation gällande milersättning och betalar ut det mot uppvisad och korrekt ifylld körjournal för resor i samband med kund- och/eller konsultmöten. Denna skickas till [email protected] samma månad som resan utförs. Mer information om kriterier för att få detta skattefritt finner du här

Har jag rätt till friskvårdsbidrag?

Som anställd hos Almia har du rätt till friskvårdsbidrag på upp till 2 400 kronor/år. Du kan använda ditt friskvårdsbidrag till bland annat ett gymkort, massage eller olika former av dans och bowling. Här kan du läsa mer om vad som gäller för friskvårdsbidrag.

Hur kommer mina arbetstider att se ut?

Arbetstiderna är varierande för det enskilda uppdraget och bestäms tillsammans med oss utefter dina önskemål. Är du osäker på vad som gäller, kontakta din närmaste konsultchef.

Vad händer om jag skadar mig på arbetstid?

Om du skulle skada dig på din arbetsplats, eller på väg till och från ditt arbete, ska du för att få ersättning tillsammans med oss fylla i en anmälan till Länsförsäkringar och Försäkringskassan. Försäkringen gäller dig som är fullt arbetsför. Kontakta oss för mer information så hjälper vi dig med detta.

Vilka försäkringar gäller?

Som medarbetare är du alltid försäkrad i ditt arbete mot olycksfall och tillbud i arbetet via Länsförsäkringar och omfattar Tjänsteolycksfallsförsäkring, Tjänstelivförsäkring dygnet runt samt Ansvarsförsäkring

Finns det möjlighet att träffa andra kollegor som är anställda av Almia?

Vår erfarenhet är att du som Almiakonsult blir en uppskattad kollega på din arbetsplats. Minst en gång per år arrangerar vi mingelträffar där du får lära känna och utbyta erfarenheter med dina Almia-kollegor från andra delar av landet.

Vilka villkor gäller för min anställning?

Din anställningsform och villkoren som till exempel din lön och din semester framgår av ditt anställningsavtal. Har du några frågor angående ditt avtal, vänd dig till din konsultchef.

Var i landet kan jag arbeta?

Almia förmedlar uppdrag över hela Sverige. Håll utkik på vår hemsida under lediga jobb för att hitta något som passar just dig. Du hittar alla våra aktuella uppdrag här

Finns det möjlighet till vidareutbildning?

Almia erbjuder bland annat utbildning i vuxen- och barn-HLR , A-HLR och S-HLR. För ytterligare information, kontakta din närmaste konsultchef.

Finns det någon jag kan vända mig till om jag har frågor?

Som Almiakonsult är du aldrig ensam. Var i landet du än jobbar har du när som helst tillgång till din konsultchef vars viktigaste uppgift är att du ska må bra och slippa onödiga problem. Om du inte redan har kontaktuppgifter till din konsultchef, hör av dig till oss på 08-410 25 50 eller [email protected] så hjälper vi dig vidare

Kan jag få hjälp med boende?

Almia förmedlar uppdrag över hela Sverige. Om du väljer att ta ett längre uppdrag som är av betydande avstånd från din hemort är vår ambition att i möjligaste mån stödja dig med såväl resekostnader som boende.

Hur ser villkoren ut för OB-tillägg?

Det varierar lite beroende på vilken uppdragsgivare du har. Kontakta din konsultchef för mer information.

Vad händer om jag blir sjuk?

Vi följer sjuklönelagen vilket innebär att vi betalar sjuklön om du blir sjuk och har arbetat de närmaste två veckorna hos oss innan sjuktillfället eller om du är uppbokad på arbetspass minst en månad framåt i tiden. Du har rätt till 14 dagars sjuklön. Almia kommer att göra ett sjukavdrag och betala ut sjuklön från och med första dagen i sjukperioden. Man gör också ett karensavdrag som kan motsvara hela dagen, del av dag eller fördelat på flera dagar. Från dag 8 krävs läkarintyg. För dig som är anställd hos Almia betalas sjuklön ut för de timmar du skulle ha arbetat under dag 2-14. 

När betalas min lön ut?

Lön utbetalas som standardupplägg i efterskott den 25:e i månaden. Om det är en helgdag betalas lönen ut sista vardagen före.

Ring, mejla eller chatta med oss idag

Fråga oss om vad du vill. Berätta vem du är och vad du vill ha ut av ditt nästa steg i karriären.

Eller fyll i din spontanansökan direkt, så tar vi kontakt med dig!


Spontanansök Chatta Ring